Kuchnia

Nasiona Chia – czym są i kiedy warto je stosować?

Z roku na rok wzrasta świadomość Polaków dotycząca tego, jak dbać o zdrowie, jak utrzymać dobrą formę fizyczną i psychiczną, w jaki sposób się odżywiać, aby trzymać wagę oraz odpowiednią przemianę materii. Bardzo dobrym i praktycznym rozwiązaniem jest stosowanie nasion…

Opublikowane w Redakcja

Hibiskus – dlaczego warto mieć ją w swojej kuchni?

Wielu z nas niejednokrotnie zastanawia się, jak urozmaicić codziennie przygotowywane dania. Ważne, aby były one nie tylko pyszne, ale również zdrowe i pełne witamin. Wówczas z pomocą przychodzi kwiat hibiskusa. Nie każdy wie, że ta roślina ma naprawdę różnorodne zastosowanie,…

Opublikowane w Redakcja

Zioła i przyprawy o największych wartościach dla zdrowia

Zarówno dla smaku potraw jak i właściwości wspomagających zdrowie i optymalne funkcjonowanie organizmu – zioła i przyprawy powinny być obecne w naszym życiu codziennie i wykorzystywane zarówno do potraw gotowanych jak i świeżych. Poniżej lista wybranych ziół i przypraw o…

Keks z polewą czekoladową

Keks to ciasto, które kojarzy się głównie z Wielkanocą, ale sprawdzi się również jako słodki poczęstunek serwowany bez okazji. Do jego przygotowania nie potrzebujesz skomplikowanych składników ani specjalnych umiejętności. Zobacz, jakie to proste! Keks z polewą czekoladową – przygotowanie Na…