Nasiona Chia – czym są i kiedy warto je stosować?
Z roku na rok wzrasta świadomość Polaków dotycząca tego, jak dbać o zdrowie, jak utrzymać dobrą formę fizyczną i psychiczną, w jaki sposób się odżywiać, aby trzymać wagę oraz odpowiednią przemianę materii. Bardzo dobrym i praktycznym rozwiązaniem jest stosowanie nasion…
Hibiskus – dlaczego warto mieć ją w swojej kuchni?
Wielu z nas niejednokrotnie zastanawia się, jak urozmaicić codziennie przygotowywane dania. Ważne, aby były one nie tylko pyszne, ale również zdrowe i pełne witamin. Wówczas z pomocą przychodzi kwiat hibiskusa. Nie każdy wie, że ta roślina ma naprawdę różnorodne zastosowanie,…
Zioła i przyprawy o największych wartościach dla zdrowia
Zarówno dla smaku potraw jak i właściwości wspomagających zdrowie i optymalne funkcjonowanie organizmu – zioła i przyprawy powinny być obecne w naszym życiu codziennie i wykorzystywane zarówno do potraw gotowanych jak i świeżych. Poniżej lista wybranych ziół i przypraw o…
Keks z polewą czekoladową
Keks to ciasto, które kojarzy się głównie z Wielkanocą, ale sprawdzi się również jako słodki poczęstunek serwowany bez okazji. Do jego przygotowania nie potrzebujesz skomplikowanych składników ani specjalnych umiejętności. Zobacz, jakie to proste! Keks z polewą czekoladową – przygotowanie Na…