Jak usunąć konto Google+

Zobaczmy najpierw, jak ukryć informacje z Twojego profilu:

  1. Zaloguj się na stronie https://plus.google.com.
  2. Teraz kliknij zdjęcie przypisane do Twojego konta, a następnie wciśnij przycisk Edytuj profil.
  3. Na karcie O mnie zobaczysz te informacje, które widzi każdy inny użytkownik.
  4. Wybierz kolejno każdą z informacji (zacznij np. od O mnie) i rozwiń listę znad przycisków Zapisz oraz Anuluj. Tam ustaw za każdym razem Tylko ty zamiast Każdy w Internecie, Twoje kręgi czy Kręgi rozszerzone.
  5. Pamiętaj także o odznaczeniu wszystkich opcji na kartach +1-ki, Wideo i Zdjęcia.
  6. Potwierdź zmiany przyciskiem Zapisz.
  7. Warto także kliknąć Odkrywanie profilów oraz przede wszystkim odznaczyć Ułatw innym znajdowanie mojego profilu w wynikach wyszukiwania.

 

Z kolei zupełne usunięcie Twojego konta z Google+ wymaga następujących czynności:
  1. Zaloguj się na konto na stronie Google+.
  2. Wybierz Ustawienia konta Google+ a następnie Ustawienia konta.
  3. W sekcji Usługi kliknij Usuń profil i powiązane funkcje Google+. Jeżeli chcesz całkowicie zakończyć swoją przygodę z Google, wybierz Zamknij całe konto i usuń wszystkie usługi.
  4. Zaznacz Usuń zawartość usługi Google+ oraz Wymagane.
  5. Wciśnij Usuń wybrane usługi.

 

Zwróć uwagę, że nawet takie usunięcie konta Google+ nie skasuje Twoich zdjęć zamieszczonych w serwisie Picasa.

Jedna myśl na temat “Jak usunąć konto Google+

  • 24 lutego 2016 o 13:49
    Permalink

    najlepiej tego nie zakładać i spać spokojnie 🙂

Dodaj komentarz